Kwaliteitsgarantie BRL 2506

Kwaliteitsgarantie
BRL 2506

Wanneer recyclinggranulaten in plaats van natuurgrondstoffen worden toegepast in funderingen onder duur asfalt, in milieugevoelige gebieden met hoog water, in dijken, in asfalt of in beton, is het essentieel dat de kwaliteit van de recyclinggranulaten wordt gegarandeerd.

De lidbedrijven van de Branchevereniging Mobiele Recycling garanderen de kwaliteit door de recyclinggranulaten aantoonbaar te laten voldoen aan beoordelingsrichtlijn BRL 2506 (zie "Downloads")

Een aantal keer per jaar bezoekt een auditor van een geaccrediteerde certificatie-instelling de certificaathouder om te beoordelen of deze werkt conform BRL 2506. Naast aangekondigde bezoeken vinden ook onaangekondige bezoeken plaats en gaat het dus om een volkomen onverwachte audit. Naast de bezoeken die de auditor bij de certificaathouders aflegt, kan de auditor het bedrijf en de input, productie, output en analyseresultaten op afstand volgen via een digitaal kwaliteitssysteem. Dit programma bevat digitale bruggen met laboratoria zodat geen enkele certificaathouder de analyseresultaten kan manipuleren. Ook heeft dit programma een koppeling met GPS zodat te allen tijde kan worden gevolgd waar welke breker wat en tot wanneer aan het produceren is.

Per partij van 5.000 ton of minder wordt de milieuhygiënische kwaliteit beoordeeld via een bonus/malus-systeem waarbij meer moet worden gekeurd als de milieukwaliteit minder goed is. Zeer regelmatig (elke maand of kwartaal) worden de civieltechnische parameters zoals CBR, LA en vlakheidsindex beoordeeld. Elke productiedag wordt de korrelverdeling en de samenstelling beoordeeld. Kortom, de kwaliteit van de recyclinggranulaten wordt zeer vaak onder de loep genomen. Bovendien worden een bepaald aantal keer per jaar monsters genomen door een geaccrediteerde monsternemer ter controle van de interne monsterneming.Bel of mail ons

  0402460115

info@mobilerecycling.com

Of laat hier uw vraag achterDeel deze pagina via