Sociaal ondernemen

Sociaal ondernemen

Sociaal ondernemen, duurzaam ondernemen of maatschappelijk ondernemen is een vorm van ondernemen gericht op economische prestaties (profit), met respect voor de sociale kant (people), binnen de ecologische randvoorwaarden (planet) : de "triple P"-benadering.

De lidbedrijven van de Branchevereniging Mobiele Recycling hechten grote waarde aan sociaal ondernemen. Met name de opdrachtgevers van grote werken stellen het steeds meer op prijs dat het recyclingbedrijf niet enkel een lage prijs aanbiedt, maar ook rekening houdt met de maatschappelijke impact. Voor de lidbedrijven van de Branchevereniging Mobiele Recycling is dit vanzelfsprekend. Door de volgende elementen bereiken de lidbedrijven een positieve maatschappelijke impact :

  • Recyclinggranulaten in plaats van natuurgrondstoffen : minder ontginning, minder transport, minder energieverbruik, minder CO2-uitstoot (planet).
  • Hoogwaardige kwaliteit van recyclinggranulaten vergelijkbaar met de kwaliteit van natuurgrondstoffen en daarenboven zelfs goedkoper (profit).
  • Zo veilig mogelijke arbeidsomstandigheden en zo weinig mogelijk hinder voor de omwonenden (people).
  • Zo veel mogelijk recyclinginstallaties op grote sloop- en wegenwerken waar later ook de recyclinggranulaten worden toegepast in de nieuwe infrastructuur. Dit spaart gigantisch veel kosten, maar ook dieselverbruik en dus CO2-emissies (planet en profit).
  • Wens naar elektrische installaties : Bij elektrische recyclinginstallaties zijn de meeste motoren elektrisch en wordt daar waar nodig, bijvoorbeeld bij de rupsen, de elektriciteit omgezet in hydraulische druk. Het is te verwachten dat door deze ontwikkeling 30 % energie wordt bespaard en dat de installaties een veel langere levensduur hebben (planet en profit).


Bel of mail ons

  0402460115

info@mobilerecycling.com

Of laat hier uw vraag achterDeel deze pagina via