VorigeVolgende
Breekbak MB Crusher als aanvulling
  
MB Crusher, diamanten steunende leverancier van de Branchevereniging Mobiele Recycling, wil graag zijn producten nog eens in het zonnetje zetten. De technologieleverancier geeft aan dat een breekbak niet zozeer is bedoeld als vervanging van een mobiele breekinstallatie, maar wel als aanvulling, en dit voor specifieke situaties. Om dit te staven, schetst regiomanager Pierantonio Chiminelli in het onderstaande nieuwsbericht vier cases uit andere landen. Wij citeren :
 
Case 1
Frankrijk - In de 19e eeuw was stalen bewapening in beton een innovatie. Echter, het verwerken van dit gewapend beton, en bij uitbreiding al het staalhoudende bouw- en sloopafval, gaat vaak moeizaam en brengt de nodige kosten met zich mee. In de Franse Pyreneeën bleek onlangs de combinatie van een BF80.3-breekbak met afscheider en een New Holland-graafmachine de ideale oplossing om de in de loop van de tijd verzamelde betonnen spoorbielzen te verwerken. De breekbak van MB Crusher kan aan het hydraulische systeem van elk merk graafmachine worden gekoppeld. Hierdoor kan materiaal, dat tot nu toe als moeilijk te verwerken werd beschouwd, toch eenvoudig worden bewerkt en wel als volgt. De breekbak kan worden geladen met behulp van een knijper van MB Crusher of door eenvoudigweg de graafmachine te manoeuvreren. Na het laden van de breekbak doen de kaken en de zwaartekracht de rest. Metalen onderdelen worden eenvoudig afgescheiden met de op de breekbak geïnstalleerde magneetafscheider. Omdat de werkingskosten van de breekbak van MB Crusher laag zijn, is dit de meest economische manier om staal van beton te scheiden.
 
Case 2
Brazilië – In een magazijn van een bedrijf lag jarenlang een grote stapel betonnen lantaarnpalen als ongebruikt afval omdat niemand wist hoe deze moesten worden verwerkt. Met behulp van een BF60.1-breekbak, gemonteerd op een CX130B-behuizing, veranderden deze oude lantaarnpalen in een bron van inkomsten : ze werden snel en eenvoudig gebroken en het afgescheiden ijzer werd vervolgens doorverkocht. Case 3
Parijs (Frankrijk) - “Eendracht maakt macht”. Er is geen betere quote dan deze wanneer men in een recordtijd verschillende korrelgraderingen wil produceren én tegelijkertijd productiekosten wil besparen. Zoals in het geval van de BF135.8-breekbak die, geïnstalleerd op een Volvo E700-graafmachine, blokken van silicium direct op de vaste zeefinstallatie breekt in een groeve. Meestal is voor het breken relatief veel ruimte nodig : enerzijds voor de breekinstallatie maar anderzijds ook voor het transport van het product. Met een breekbak die aan een graafmachine is bevestigd, is het mogelijk om in kleinere ruimtes te werken (video case 3).
 
Case 4
Mexico - In grote groeves is het noodzakelijk om over praktische machines te beschikken. In Mexico bijvoorbeeld, bleek de ideale machine in een grote kalksteengroeve een op een Caterpillar 3360 gemonteerde MB-S18 zeefbak te zijn (video case 4). Door het materiaal van tevoren te scheiden en één enkele machine te gebruiken, verhoogt niet alleen de productie per uur, maar worden ook de kosten tot een minimum beperkt.”

Na deze praktijkvoorbeelden besluit Pierantonio Chiminelli : “Bedrijven zoeken altijd naar manieren om productiever te werken. Elke uitdaging vereist specifieke oplossingen. De mogelijke combinaties zijn in feite dus ontelbaar. Velen weten zelfs niet welke oplossing het best bij hun werkterrein past. Misschien loont het eens de moeite om te kijken naar wat de machines van MB Crusher wereldwijd in diverse sectoren doen.”
 
Raadpleeg de leverancierslijst voor contactgegevens.
  
Sonja Creemers28-08-2018


Bel of mail ons

  0402460115

info@mobilerecycling.com

Of laat hier uw vraag achterDeel deze pagina via